„Велбъжд бе безсилен пред бюджета и селекцията на „Оборище
„Велбъжд бе безсилен пред бюджета и селекцията на „Оборище / netinfo

Лидерът в Югозападната „В" група „Оборище" спечели безпроблемни 3 точки на стадион „Странджата" в Кюстендил. „Велбъжд" отстъпи с 0:4 пред гостуващия отбор. Първи във вратата на кюстендилци се разписа кюстендилецът Даниел Младенов, в 41 мин. През първата част играта бе по- равностойна, като домакините можеха и да изравнят в края на полувремето, но не бяха точни в завършващия удар.

Велбъжд" бе безсилен пред бюджета и селекцията на Оборище"
netinfo

Още в първите минути на второто полувреме обаче Денис Стоилов покачи на 0:2. Владимир Каптиев реализира за 0:3 в 71 мин. Атанас Пенков можеше да отбележи за „Велбъжд" в 80- та минута, но не успя да отправи точен удар. В последвалата атака, Георги Нетов се разписа за „Оборище" и крайното 0:4. Всички попадения на гостите станаха след перфектно проведени контраатаки и извеждане на футболисти сами срещу вратаря Кирилов. Стражът на „Велбъжд" имаше няколко блестящи изяви, с които спаси отбора си от по- разгромен резултат. В последните минути, Стоян Георгиев уцели страничната греда, топката се върна в нападателя от Панагюрище, той стреля още на два пъти, но вратаря Кирилов спаси.
Другият кюстендилец, който се очакваше да играе за „Оборище", Мартин Сечков е приел оферта от бившия си тим, елитния „Локомотив"- Пловдив.
„Оборище" ще продължи да води ЮЗ „В" група, като победа постигна и преследвачът „Пирин"- Гоце Делчев, който спечели с 2:1 срещу „Беласица".