Ветерани на „Спартак”: Белардели, нежелан сте във Варна
Ветерани на „Спартак”: Белардели, нежелан сте във Варна / DarikNews.bg, архив

Ветерани на футболния отбор „Спартак” (Варна) се обявиха против италианския собственик Пиетро Белардели. В декларация до медиите членовете на сдружението "Бъдеще за Спартак Варна" поиска да поемат управлението на клуба. Публикуваме декларацията им без редакторска намеса.

ДЕКЛАРАЦИЯ

От ЖИВКО ГОСПОДИНОВ ХРИСТОВ, АТАНАС ВАСИЛЕВ АТАНАСОВ, ИЛКО КОНСТАНТИНОВ СТАНЧЕВ, ДИМИТЪР ТРЕНДАФИЛОВ ВАСИЛЕВ и ТРАЯН КОЛЕВ ДЯНКОВ – членове на УС на ЮЛНЦ "БЪДЕЩЕ ЗА СПАРТАК ВАРНА' вписано в регистъра на ЮЛНЦ, воден при ВОС, съгласно Решение №55/10.02.2015г. по ф. дело №15 от 2015г., със седалище и адрес на управление гр. Варна 9000, общ. Варна, обл. Варна, ул.”Баучер” №3, вх.Г, ет.8, ап.122, с ЕИК 176822428.

УВАЖАЕМИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА СПАРТАК ВАРНА

На 3.2.2015г.в гр. Варна се проведе учредително събрание, на което бе взето решение за учредяване на сдружение „БЪДЕЩЕ ЗА СПАРТАК ВАРНА”, което е вписано в регистъра на ЮЛНЦ, воден при ВОС, съгласно Решение №55/10.02.2015г. по ф. дело №15 от 2015г., със седалище и адрес на управление гр. Варна 9000, общ. Варна, oбл. Варна, ул.”Баучер” №3, вх.Г, ет.8, ап.122, с ЕИК 176822428. Към настоящия момент, сме силно загрижени, на първо място като родители, на следващо място като спортисти ветерани, деятели на Спартак Варна и не на последно място като треньори участващи активно в работата с деца, юноши и младежи и следящи развитието на детско-юношеската школа на СПАРТАК ВАРНА.

В последните няколко години и по-конкретно в последните месеци ви е ноторно известно какво се случва във футболния клуб на СПАРТАК ВАРНА, вкл. и присъствието на чужденци, в което няма нищо лошо, стига да се дава възможност на българските деца да се развиват и интегрират в мъжкия отбор.

В този ред на мисли капката на търпението ни преля вчера 28.2.2015г., в който ден СПАРТАК ВАРНА отново не се яви за футболен мач от "Б" ПФГ, под егидата на БФС.

И докато г-н Фажев и г-н Белардели се чудят защо не им беше уважена молбата за отлагане на мача, на всички ни е известно, ЧЕ РЕДА ЗА ОТЛАГАНЕ НА МАЧА, НЕ БЕШЕ СПАЗЕН, което им беше съобщено и от БФС, СЪЩИТЕ ЛИЦА СЛЕДВА ДА СЕ ЗАПИТАТ, КЪДЕ ЩЕ ПОРИТВА ОТБОРА ПРЕЗ ЕСЕНТА НА 2015Г., а не защо мача не беше отложен.

Няма спор, че отборът предвид липсата на средства, инвеститор, подготвени кадри и всякаква перспектива, ще бъде разформирован. Само за непросветените, ще припомним, че сегашният отбор представлява едно ЮЛНЦ /юридическо лице с нестопанска цел/, регистрирано по фирмено дело 103 от 2009г. на ВОС под името Владислав в последствие, през 2010г. името му е променено на СПАРТАК 1918, извода оставяме на обществеността, има ли приемственост с ПФК СПАРТАК ВАРНА, според нас членовете на УС – няма.

Ето защо желаем да бъде дадена възможност на "БЪДЕЩЕ ЗА СПАРТАК ВАРНА" да започне участие от "В" група, както казват хората "начисто" и същите тези, който си отидоха от стадиона, да припознаят истинският СПАРТАК ВАРНА в наше лице. В този ред на мисли, желаем да помагаме на мъжкия футболен отбор, както и да развиваме детско юношеската школа, но без сегашните "отличници" и "инвеститори".

Само за пълнота на изложеното, ще посочим, че ОС на "ЮЛНЦ СПАРТАК 1918"/ ВЛАДИСЛАВ/, проведено на 6.2.2015г. и избрало г-н Белардели и компания в УС, все още не е подало документите си в Окръжен съд Варна за вписването му, оставям на преценката на обществеността, защо това не е сторено, дали защото няма и задни или по скоро комерсиални помисли, господата инвеститори. Същите тези хора, който нямат и средствата от 3 700 лева, с който да се осигури провеждането на футболната среща с ФК БАНСКО на 28.2.2015г., за което следва и логичния извод, тези хора ще помагат ли или ще бъдат на заплата, ако има някой който да им я плаща.

В този ред на мисли, сме инициирали и среща чрез подадена молба до Община Варна с Кмета на града г-н Портних, за решаване на проблема, с вх. номер ДОИ15000044ВН/23.02.2015г., както и молба с вх. номер №РД15004758ВН/23.02.2015г. за снабдяване с документи релевантни за случващото се, по който предложения чакаме и самата среща.

С настоящата декларация, изразяваме и надеждата, като приканваме, всички истински Спартаклии, да подкрепят идеята ни, която не е свързана с комерсиални цели, а цели връщане името на СПАРТАК ВАРНА на футболната карта на България и да бъде върнат неговият дом, за да не митарства.

С оглед на гореизложеното,

г-н Белардели ВИЕ СТЕ НЕЖЕЛАН ВЪВ ФУТБОЛНА ВАРНА, както и в СПАРТАК ВАРНА, вие и вашата кохорта от наемници, който вероятно получават и социална помощ от Италианската футболна Федерация, за това че са безработни футболисти /оставяме извода колко са качествени футболисти/. Отидете си мирно и тихо от града ни, както и се появихте и не ни карайте да се присмиваме на срещите ви с Кмета на града, /за комат хляб от общинската баница/, но той е разумен човек и предполагаме, че вече ви е разкрил. Разкрит сте както в Молдова, както в Италия, България и Швейцария, НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА.

СПАРТАК ВАРНА Е ВЕЧЕН!