Времето на 2 март: Топло, но облачно
Времето на 2 март: Топло, но облачно / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 2 март, понеделник

Времето ще остане сравнително топло за началото на месеца. Облачността ще е променлива, често значителна, до вечерта без валежи.

В сутрешните часове в низините ще има и локални мъгли, но още преди обяд ще се разсеят. Вятърът през деня в по-голямата част от страната ще е западен, предимно слаб, по Черноморието на моменти умерен от югозапад.

През нощта с преминаващ от запад на изток атмосферен фронт ще настъпи временно усилване, ще има и краткотрайни превалявания. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните стойности ще са между 2° и 7°, максималните - от 11° до 16°.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното, започвайки да се повишава от вечерта.

И в планините ще е с променлива, по-често значителна облачност, като по билата и върховете ще има и мъгли. Превалявания от запад на изток ще започнат едва вечерта. Вятърът ще е предимно умерен от запад, с тенденция на усилване към края на деня, а през нощта вече от северозапад. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м - около 0°.

Облачността по Черноморието по-често ще е значителна, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър, предимно от юг. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°. Вълнението ще е 2-3 бала, температурата на морската вода е 6°.

Във вторник ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, по-значителна сутринта, когато все още на места ще има и слаби превалявания от дъжд, а по-късно ще намалее до слънчево време. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат.

През нощта срещу сряда вятърът чувствително ще отслабне, но от запад отново ще започне заоблачаване. В сряда ще е без валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg