Ангел Джамбазки се обяви против откриването на турско консулство в Шумен
Ангел Джамбазки се обяви против откриването на турско консулство в Шумен / снимка: Dariknews.bg, Шумен

Евродепутатът Ангел Джамбазки се обяви против откриването на турско консулство в Шумен, изказвайки притесненията си, че подобна институция би била използвана от турската държава в преследване на нелегитимни цели. „Ще изпратя становището си до Министерството на външните работи и Министерски съвет”, заяви категорично той на пресконференция в Шумен по-рано днес.

Той допълни, че ще отправи и питане към кмета за проверка на обществените поръчки и фирмите, които печелят тези поръчки. Джамбазки не пропусна и проблема с негодната за пиене вода в Шумен. По думите му общественият натиск трябва да продължи, за да бъде построена пречиствателна станция в по-кратки срокове.

Ангел Джамбазки разкри още, че смята да открие свои офиси в Шумен и Варна, но е необходимо още малко време. Той допълни, че личното му убеждение за предстоящите местни избори е, че трябва да се явят във формат „Патриотичен фронт”. „Резултатите на парламентарните избори за мен означават, че трябва да продължим да работим в този формат на обединение на организации и хора, които определят себе си като български патриоти и националисти. По-добре така, вместо да разпилеем гласовете си”, каза Джамбазки.