В и К-Кърджали ще стопанисва  пречиствателните станции в Кърджали и Момчилград
В и К-Кърджали ще стопанисва пречиствателните станции в Кърджали и Момчилград / netinfo

В и К-Кърджали ще стопанисва и новоизградените пречисвателни станции за отпадни води в Кърджали и Момчилград, финансирани по ОП „Околна среда”. Това реши общото събрание на Асоциацията по В и К-Кърджали на свое заседание, провело се при областния управител Илия Илиев.

В Асоциацията членуват представители на държавата, в лицето на областния управител Илия Илиев и на общините, представлявани от кметовете, с различно процентно съотношение на гласовете. Членовете на общото събрание трябваше да изберат оператор, който да стопанисва, поддържа и експлоатира водоснабдителната и канализационната система на територията на Асоциацията, както и да предоставя ВиК-услуги на потребителите.

Единодушно бе гласувано, че няма друга алтернатива за региона, освен съществуващия оператор „Водоснабдяване и канализация" ООД Кърджали.

 

След утвърждаването си изготвеният проекто-договор с фирмата ще бъде предоставен за одобрение на министъра на регионалното развитие и съгласуван с ДКЕВР. На срещата бяха приети годишният отчет на Асоциацията и отчета за бюджета за предходната 2014 година, както и бюджета за настоящата 2015-та.