Филмът Глобална заплаха ще бъде показан на фестивал в Исландия
Филмът Глобална заплаха ще бъде показан на фестивал в Исландия / Добрин Кашавелов, личен архив

Филмът "Глобална заплаха" ще бъде излъчен заедно с другите победители от конкурса "Action4Climate", на Stockfish European Film Festival в Рейкявик в Исландия.

През ноември миналата година габровецът Добрин Кашавелов спечели втора награда на престижен международен конкурс за документални филми за климатичните промени.

Филмът на българина бе отличен с втора награда във възрастовата категория 18-35 години на конкурса Action4Climate ("Действие за климата") във Вашингтон. Призът бе придружен от парична премия в размер на 10 000 долара.

Филмът "Глобална заплаха" ще бъде показан на фестивал в Исландия
netinfo

Добрин Кашавелов е един от любимите фотографи и оператори, с които Списание 8 работи от създаването си. Автор на снимки от кориците ни - за децата индиго, генетичния код на българите, „Чао, диоптри", на впечатляващи видео- и фоторепортажи за „8".

Работил е като фотограф в агенция „Съркъл", списание „Идеалист", кариерата му започва от агенция „Булфото". Носител на първи награди за късометражен филм на млади творци към международния фестивал за кино eDIT и в конкурса за фотоесе Шаварш Артин" - 2009.

Филмът "Глобална заплаха" е пуснат на онлайн-платформата Култура ON-AIR и може да бъде гледан тук - http://www.kulturabg.com -global-warning.html