Конкурс на „Нарисувай ми усмивка”
Конкурс на „Нарисувай ми усмивка” / Дарик Бургас

Социално предприятие „Нарисувай ми усмивка” обявява конкурс за изработване на кукла сувенир - символ на Бургас. През изминалата седмица местното сдружение „Онкоболни и приятели” спечели голямата награда в конкурса за най-добър бизнес план, организиран от Фондация Български център за нестопанско право.

Спечелените 12 000 лева ще бъдат използвани за начален капитал за стартиране на социалното предприятие, в което ще работят онкоболни. В конкурса могат да участват всички граждани, без възрастови ограничения, които обичат да творят. Всеки може да предостави една кукла, която да отговаря на следните изисквания:

Да е ръчно изработена /допуска се използването на шевна машина/, да е изработена от екологични материали, да преобладават текстилни материали, да е подходяща за производство /като сложност и себестойност/, да има сувенирен характер, да носи емоционален заряд, вдъхновен от преживяване или спомен от красивият ни морски град.

Всички участници в конкурса трябва да представят в срок до 27 март 2015 година, собственоръчно изработена кукла, кройките на куклата, описание на използваните материали, описание на технологиния процес на изработка /операции, последователност и т.н./, име на куклата, точен адрес и телефон за обратна връзка.

Наградените модели ще влязат в производство веднага, за да зарадват нашите приятели и гостите на града през предстоящия  летния сезон. Една от представените кукли ще бъде избрана за символ на Бургас. Изпращайте вашите работи на адрес: булевард „Демокрация” 104, Сдружение „Онкоболни и приятели”.