За електрожен – няма прошка: 3 години затвор
За електрожен – няма прошка: 3 години затвор / netinfo

Три години ще лежи в затвора мъж от Исперих, откраднал електрожен на стойност 144 лв.

Решението е на Районен съд-Исперих. Престъплението е извършено през февруари 2014 г. Според съдебното решение чрез използване на техническо средство – велосипед – 40-годишният Шефкъ Юсеин от Исперих отнел чужда вещ – електрожен „Кракра“ на стойност 144 лева. Делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие като поради пълното признание на вината наказанието е редуцирано с една трета от първоначално предвиденото – от 4 години става 3 години лишаване от свобода, което да се изтърпи ефективно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

Крадецът е с основно образование, криминално проявен и осъждан – става ясно още от съдебното решение.

Магистратите разпореждат още Шефкъ Юсеин да плати и разходите за досъдебното производство – 30 лева, както и съдебните разноски от 15 лева.

На собственика на електрожена съдът постановява да се върне това, което е останало от електрожена: 2 броя части от пластмасов зелен корпус на електрожен с метална мрежа по тях, червен пластмасов превключвател, черна пластмасова дръжка и бяло пластмасово ядро за намотки на бобина, като части на предмета на посегателството.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград.