Волейболистките на Велбъжд- девойки младша възраст с квота за зоната
Волейболистките на Велбъжд- девойки младша възраст с квота за зоната / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Девойките младша възраст на волейболният "Велбъжд" се класираха за зоналния турнир. Отборът, воден от Емил Стоянов спечели първото място на регионалното първенство в зона "Струма", на което бе домакин в Кюстендил. Треньорът отличи целия отбор, но похвали Симона Стойнева и Ванеса Иванова.
Втората директна квота за зоновия турнир заслужиха волейболистките от "Пирин"- Разлог. Отборите на Ихтиман и Етрополе, които се класираха на 3- 4 място ще играят в допълнителен турнир, за да продължат напред. Отпаднаха тимовете на "Струмска слава"- Радомир, "Миньор"- Перник и "Рилски спортист"- Самоков.

Кюстендил ще е домакин на регионалната надпревара при 13- годишните девойки, на 7- 8 март. Девойките старша възраст на "Велбъжд", които водят в зоновата си група, след първия турнир през 2014 г. се подготвят за втория, който ще бъде в Разлог на 13-14 март.
Достойно се представиха на регионалните първенства мъжките отбори на "Велбъжд". Те не успяха да се класират за зоните, но победиха съперници с далеч повече опит. 13- годишните се наредиха на 5- то място от 9 отбора. 15- годишните са 7- ми от 11 тима, а юношите младша възраст са 8- ми от 12 отбора, обобщи Емил Стоянов.
"Няма как и да чакаме нещо повече при тази много силна конкуренция и рипса на условия за тренировки, с по 2- 3 на седмица няма да стане. Голямата зала е с препълнен график", коментира Стоянов пред Дарик.