В Община Тервел започва строителство на обекти за 7,6 млн. лева
В Община Тервел започва строителство на обекти за 7,6 млн. лева / община Тервел

На 26 февруари в Тервел започна преасфалтирането на междублоковите  пространства в централната градска част, съобщават от общината. Работата по този проект се финансира по Програмата за развитие на селските райони.

През месец март ще бъдат подписани договори и предстои да започне строителство на още обекти от инвестиционната програма на общината за 2015 година, която е на стойност 7,6 млн. лева.

На 6 март ще бъде открита строителната площадка за реконструкция и модернизиране на пречиствателната станция на града. Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда”. На 16 март пък се открива строителната площадка за изграждане на център за социални услуги  в с.Поп Груево. Инвестицията е по Програмата за развитие на селските райони.

Вече са подписани договорите за строителство и строителен надзор за изграждане на  хладилен пункт за управление на животински отпадъци. Този проект се финансира също по Програмата за развитие на селските райони.Строителството ще започне в края на март  т.г.

На 10 март  ще бъде подписан договор и ще започне рехабилитация на асфалтови алеи в кв.”Изгрев”- стара част. Финансирането е по инвестиционната програма на общината, приета от Общински съвет Тервел, паралелно с бюджет `2015.

През март предстои да бъдат отворени офертите на участниците в открита процедура за изграждане на паркинг и благоустрояване на пространството между блоковете „Детелина” и „Здравец” в Тервел. Проектът се финансира с целеви капиталови средства на Община Тервел. В края на март ще бъдат отворени и офертите за избор на изпълнител, който ще преасфалтира пет участъка от уличната мрежа на с.Орляк – най-многолюдното село в Община Тервел.Тази инвестиция се осигурява от капиталовата програма на общината за 2015 г.