Областният управител на Шумен свика общо събрание на Асоциацията по ВиК
Областният управител на Шумен свика общо събрание на Асоциацията по ВиК / netinfo

Общо събрание на Асоциацията по ВиК в област Шумен свика днес областният управител Донка Иванова в качеството си на председател на асоциацията и представител на държавата, съгласно Закона за водите.

Общото събрание даде принципно си съгласие за сключване на договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и за предоставяне на ВиК услуги на потребителите срещу заплащане със съществуващия ВиК оператор - „Водоснабдяване и канализация" ООД на водоснабдителната и канализационна система в обособената територия на Асоциацията по Вик-Шумен.

В рамките на днешното заседание членовете на асоциацията решиха на следващ етап при обсъждане на параметрите на проектодоговора с ВиК оператора да бъде представен кратък анализ на финансово-икономическото състояние на дружеството.

Асоциацията по ВиК в област Шумен е учредена през 2010 година. По закон държавата в лицето на областния управител участва в асоциацията с 35% дял. Останалите 65% се разпределят между общините, като дяловото участие на всяка от общините е различно и се определя съобразно броя на населението във всяка община.