Вандал сложи тоалетна на автобусна спирка в британски град
Вандал сложи тоалетна на автобусна спирка в британски град / Thinkstock/Getty Images

Неизвестен шегобиец, чието деяние е окачествено като "вандализъм", е монтирал напълно функционална тоалетна на автобусна спирка в Уърпълдън, Великобритания, пише в. "Дейли експрес".

Тоалетният комплект, инсталиран от загадъчния "вандал", е пълен и включва тоалетна чиния, казанче за вода, клоака и дори поставка за тоалетна хартия.

"Получих странно обаждане от човек по поддръжката, който заяви: "Няма да познаете на какво попаднах", разказва Гейнър Уайт от общината на Уърпълдън. "За над 15 години общинска служба и на мен за пръв път ми се случва подобно нещо", допълва Уайт. Обаждането е постъпило в понеделник малко преди полунощ. И докато все още не е ясно кой стои зад необичайното хрумване, тоалетната вече е отстранена.

Местен жител, пожелал анонимност, казва: "Това определено е най-странната проява на вандализъм, на която съм бил свидетел. Тоалетната изглеждаше майсторски направена, така че явно не е дело на някой скучаещ младеж. Жалко, че от общината решиха да я махнат, тъй като подобно съоръжение е много подходящо за автобусна спирка, особено ако се налага да чакаш транспорта "с векове".

източник: БТА