БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците
БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците / БГНЕС, архив

Около 9000 места в повече осигуряват от БДЖ за предстоящите почивни дни по повод националния празник на България на 3-и март. Допълнителните вагони ще бъдат включени в съставите на 114 влака. Повече седалки ще има и за междуградските автобуси. Фирмите очакват най-много пътници днес в следобедните часове и на трети март през целия ден.

9000 допълнителни места в 114 бързи влака осигурява БДЖ. Най-голям брой влакове с увеличени състави ще има на 27 и 28 февруари, както и на 3 и 4 март каза Ивайло Георгиев от железницата:

„В началото на празничните дни - 27-и в следобедните часове и 28-и до обяд, най-натоварените направления са предимно от столицата за Плевен, Шумен, Варна и Добрич, за Пловдив, Стара Загора, Бургас. Очакваме в обратно направление по тези дестинации значително натоварване на 3-и март и може би на 4-и до обяд".

Галя Топалова от Националното сдружение на превозвачите коментира, че и някои от автобусните фирми са осигурили допълнителни места, но има достатъчно билети за желаещите да пътуват:

„Няколко фирми са пуснали вече извънредни автобуси по направленията Силистра, Варна, Бургас, Кърджали, но има достатъчно места. За събота сутринта също има извънредни автобуси".

От БДЖ напомнят на своите клиенти, че при закупуване на билет за отиване и връщане, могат да се възползват от отстъпка в цената в размер от 10 до 30%. Намаления има и при автобусните фирми. Двупосочният билет излиза приблизително с 20% по-малко.