Засякоха нелегално такси, возело от Езерче до Разград
Засякоха нелегално такси, возело от Езерче до Разград / netinfo

Нелегално такси, возещо от Езерче до Разград, е установено тази сутрин при специализирана полицейска операция на територията на Община Разград – съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В операцията са участвали: сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Разград, сектор “Пътна полиция” и Регионална дирекция “Автомобилна администрация” гр. Разград. Основната цел на проведената операция е била проверка на нелегални таксиметрови автомобили, извършващи обществен превоз на пътници срещу заплащане.

По време на операцията около 8:50 часа на пътя Русе-Разград при разклона за с. Гецово е установен един нелегален таксиметров автомобил, неотговарящ на изискванията за таксиметров превоз на пътници, но извършващ такъв от с. Езерче за гр. Разград и превозващ двама пътници, от които единия срещу заплащане. Автомобилът с марка Форд Галакси, сив на цвят, е  управляван от 35-годишният водач И. Х. Х. от с. Езерче.

Във връзка с това в ОДМВР-Разград е образувано бързо производство а от страна на Регионална дирекция “Автомобилна администрация”-Разград, на водача на автомобила е съставен акт по Закона за автомобилните превози за който предвидената административно-наказателна отговорност е глоба в размер на 1500 лева и  автомобила е спрян от движение на наказателен паркинг с принудителна административна мярка за срок от 6 месеца.