Д-р Савчева: Проблемът с кадрите е най-сериозен в цялото здравеопазване
Д-р Савчева: Проблемът с кадрите е най-сериозен в цялото здравеопазване / Габрово днес

Проблемът с кадрите е най-сериозен в цялото здравеопазване, заявява в статия за вестник "Габрово днес" д-р Нели Савчева, директор на МБАЛ "Д-р Тота Венкова".

С усилията на целия персонал на здравното заведение, то получи най-високи оценки през миналата година, отчита д-р Савчева. Средните работни заплати в болницата били от най-високите, но допълнителното материално стимулиране не е на нивото, на което е необходимо, споделя още директорът.

Отпускат 340 хил. лв. за надстройката на язовира, пише още изданието в статия на първа страница. Вестник "Габрово днес" се позовава на депутата от ГЕРБ Цветомир Михов, който е получил отговор на питане към МРРРБ.

Мошеници изнудват психично болни и хора в затруднено положение да им прехвърлят жилищата си, е водещата статия на изданието. "Габрово днес" дава подробности по тази новина, дошла от кулоарите на Окръжния съд.

В характерен стил вестникът намира нетрадиционен подход към своите читатели, като им предлага 10 причини да не напускат работата, която мразят. Най-убедително звучи аргумента, че човек би получил "лошо петно" в биографията си, но като се има предвид, че у нас това все още не е от съществено значение, човек би могъл да се замисли, дали да го има предвид, ако реши да напусне мразена от него работа.