Книга на русенски учен влезе във фонда на Американския конгрес и Украинската национална библиотека
Книга на русенски учен влезе във фонда на Американския конгрес и Украинската национална библиотека / снимка: ruse-news. com

Книгата „Антидискриминационна и антипотискаща социална работа“ на българския учен и преподавател в Русенския университет доц. д-р Сашо Нунев вече е част от библиотеката на Американския Конгрес и на Украинската национална библиотека.

Трудът на доц. Нунев, член кореспондент на БАНИ, засега е единственото научно изследване у нас в областта на антидискиминационната и антипотискаща работа. Авторът задълбочено, интригуващо и достъпно за широката публика представя и теоретичните основи на социалната работа през призмата на антидискриминацията, както и политиките и практиките  за преодоляване на дискриминацията и потискането.

Интерес буди и специалното внимание в книгата, отделено на центрираната към жените социална дейност, както и антирасистка социална работа. Много полезен за социалните работници е и ракурсът към професионалния език в антирасистката  социална дейност. Авторът задълбочено изследва модел на социална работа, свързана с етноса, специално внимание отделя на чувствителността към мюсюлманската религия и култура.

Интересно е и оформлението на книгата. Ученият е избягал от скучна научна корица и е избрал да сложи творбата „Ангели и дяволи“ Мориц Корнелис Ешер.