С края на зимния сезон започват ремонтите на улици във В. Търново
С края на зимния сезон започват ремонтите на улици във В. Търново / DarikNews.bg, архив

Масирано изкърпване на уличната мрежа във Велико Търново ще започне след края на зимния сезон и с подобряването на метеорологичните условия в края на март или началото на април. Работата първо ще стартира по основните улици, върху които е съсредоточена по-голяма част от автомобилния трафик.

В последствие ще бъде ремонтирана и второстепенната улична мрежа в града. В момента се набелязват проблемните пътни участъци, които се нуждаят от спешен ремонт. Изготвя се график за предстоящите ремонти, съобщават от кметската администрация.

Поради зимния сезон и студеното все още време не е започнало  производството на пътен битум и асфалтовите бази не работят. За полагането на асфалтови смеси е необходимо стабилизиране на атмосферните условия.

Съгласно техническите правила  и изисквания за поддържането на пътищата текущият ремонт с асфалтови смеси се извършва при температура на въздуха не по ниска от +5 градуса при сухо време, като не се разрешава полагането на асфалтови смеси при валеж, при мъгла или сняг или други неподходящи метеорологични условия, обясняват специалисти.

Непосредствено след  приключване на зимния сезон, стабилизирането на атмосферните условия и стартиране производството на битум и асфалт ще започне ремонтирането на улици и пътища в община Велико Търново.