Лидерите от „нормандската четворка ще се обявят в подкрепа на суверенитета на Украйна
Лидерите от „нормандската четворка ще се обявят в подкрепа на суверенитета на Украйна / снимка: БГНЕС

Лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна, които преговарят в Минск, се готвят да подпишат обща декларация в подкрепа на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, съобщи източник от украинската делегация, цитиран от Ройтерс.

Започна решителната среща в Минск за уреждане на кризата в Украйна

След почти двучасова среща в тесен състав лидерите на страните от "нормандската четворка" - президентите на Франция Франсоа Оланд, на Русия Владимир Путин, на Украйна Петро Порошенко и канцлерът на Германия Ангела Меркел, продължиха преговорите в разширен състав, с участието на членовете на делегациите, съобщи ТАСС.

След срещата в тесен състав четиримата лидери и домакинът - беларуският президент Александър Лукашенко, излязоха за обща снимка. Както и преди началото на срещата те не направиха изявления пред журналистите. След снимката преговорите продължиха в разширен състав.

Контактната група, която се състои от представители на Украйна, Русия, сепаратистите и ОССЕ и която също заседава в Минск, готви отделен документ в подкрепа на плана за прекратяване на огъня от Минск от септември, посочва Ройтерс.

Източник: БТА