Съгласуват примирието в Украйна, срещата на Контактната група приключи
Съгласуват примирието в Украйна, срещата на Контактната група приключи / снимка: БГНЕС

Срещата на Контактната група за Украйна приключи в Минск, участниците не направиха изявления пред журналисти, съобщи кореспондент на ТАСС от мястото на събитието.

В преговорите на Контактната група от украинска страна участваха специалният представител по хуманитарните въпроси и лидер на обществената организация "Украински избор" Виктор Медвечук и бившият президент на Украйна Леонид Кучма.

Самопровъзгласените Донецка народна република и Луганска народна република в източна Украйна бяха представени от Денис Пушилин и Владислав Дейнего.

В преговорите участваха също специалната представителка на председателя на ОССЕ Хайди Талявини и посланикът на Русия в Киев Михаил Зурабов, който е посредник в преговорите.

На изхода Зурабов и Кучма си размениха няколко думи и си стиснаха ръцете. След това участниците в срещата седнаха в автомобилите си и се разотидоха.

По-рано стана ясно, че в хода на провеждащата се в Минск среща на Контактната група за Украйна участниците са съгласували схема за изтегляне на тежкото оръжие и са се договорили за режима на прекратяване на огъня и контрола за изпълнението му. Това съобщи пред ТАСС информиран източник.

Източник: БТА