Самюъл Л. Джаксън се отказа от веганската си диета заради филмова роля
Самюъл Л. Джаксън се отказа от веганската си диета заради филмова роля / снимка: БГНЕС, архив

Самюъл Л. Джаксън се отказал от веганската си диета, защото трябва да качи килограми за ролята си в новия приключенски филм "Тарзан", съобщи Контамюзик.

Звездата от "Криминале" ще се превъплъти в образа на известния американски историк Джордж Уошингтън Уилямс. Продуцентите на новия филм посъветвали актьора да напълнее с 9 кг заради изискването за физическа прилика между изпълнителя на ролята и ветерана от Гражданската война в САЩ.

Джаксън значително отслабнал в резултат на спазвания от него стриктен хранителен режим, който изключва консумация на месо. Сега обаче зарязал диетата и отново започнал да яде животински продукти, защото се страхувал, че може да загуби ролята.

"През август 2013 г. се подложих на веганска диета”, разказа той. „Казах си, че искам да живея дълго. По-късно обаче ме заплашиха, че ще дадат на друг ролята ми във филма за Тарзан, ако не напълнея с 9 кг. Преди това бях напрегнат, докато свалих двойно по-голямо телесно тегло. Така че реших да ям и вече не съм на веганска диета. Консумирам храни, богати на протеини, два-три дни седмично и вегетариански храни през останалите дни от седмицата", допълва актьорът.

Източник: БТА