12 000 абонати на ЧЕЗ са все още без ток, аварийните екипи няма да спират работа. Закъсаха и влакове
12 000 абонати на ЧЕЗ са все още без ток, аварийните екипи няма да спират работа. Закъсаха и влакове / ЧЕЗ, архив

В момента без захранване са около 30 населени места и 12 хил. абонати в Кюстендилска област. 20 са населените места с възстановено електроподаване в област Кюстендил, информират от ЧЕЗ.
91 населени места на територията, обслужвана от ЧЕЗ, са с възстановено електрозахранване. Силен вятър, паднал мокър сняг, обледявания по съоръженията, паднали дрървета и скъсани проводници са причините за прекъсване на електрозахранването в селища на територията на ЧЕЗ през уикенда. Компанията създаде необходимата организация, мобилизира 150 аварийни екипа и работи за остраняване на електрозахранването дори през нощта.
Работата няма да спира докато не бъде възстановено електрозахранването във всички населени места. Ръководството на ЧЕЗ благодари на всички свои служители за положените усилия в тези тежки условия, пише в съобщението до медиите.
Министърът на транспорта Ивайло Московски нареди във всички райони с усложнена метеорологична обстановка влаковете да се движат с намалена скорост, за да бъдат избегнати предпоставки за инциденти.
Вследствие на обилните валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Аварийните екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура" са по проблемните места и към момента успяха да възстановят движението в повечето участъци. Това са Благоевград - Симитли, Харманли - Любимец, Дяково - Дупница, Велинград - Цветино, Свиленград - Любимец, Антон - Копривщица, Владая - Горна баня, Земен - Александър Димитров, Видбол - Срацимир, Храбърско - Разменна и Плачковци - Кръстец.