Спечелете 300 лева с писане
Спечелете 300 лева с писане / Дарик Бургас

Ако смятате, че сте талантливи в писането на мерена и немерена реч, пробвайте се в първия Национален литуратурен конкурс „С море в сърцето”, организиран от Община Царево. Неговата идея е популяризиране на природното богатство и културата на този район, както и литературата писана и издавана на родния ни език.

Творческата надпревара е отворена за участие за всички български автори, без възрастови ограничения. Предвиждат се две категории – за поезия (до 5 стихотворения, не повече от 5 страници, по 30 реда и 60 знака на страница) и кратка проза (с общ обем до 5 стандартни страници, 30 реда, 60 знака на страница). Конкусът е явен.

Изпращайте своите творби на електронен адрес littsarevo@abv.bg до 24 май – Деня на славянската писменост и българската култура. Към тях добавете кратка информация за себе си и координати за обратна връзка. Спечелилите първа награда в „С море в сърцето” ще получат грамота от Община Царево, картина и парична премия от 300 лева.

Наградите за второ място са 200 лева. Журито има право да присъжда и поощрителни награди. Предвидено е издаване на сборник с текстовете на всички участници в конкурса. Официалната церемония по награждаването ще бъде на 26 (за проза) и 27 (за поезия) юни.