Благотворителната кампания за талантливите деца продължава
Благотворителната кампания за талантливите деца продължава / БСП Варна

Все повече варненци подкрепят благотворителната кампания „Талантливите деца на Варна“, която започна през декември миналата година по инициатива на Борислав Гуцанов и сдружение „За младите с любов“. В препълнената зала 1 на ФК вчера се проведе вторият благотворителен концерт с цел набиране на средства в подкрепа на децата

„Нямате представа и не мога да ви опиша как ме зарежда това, което виждам, че сме заедно в една кауза, която си заслужава. Едва ли има нещо по-благородно от това да помагаме на талантливите ни деца. Да помагаме на бъдещето на страната, на бъдещето на държавата“, каза Борислав Гуцанов.

Пред препълнената зала той отчете даренията, направени след първия концерт от кампанията, който беше на 5 декември. Една част от тях бяха дадени за ново пиано за Общински детски комплекс. Според преподавателите такова не е купувано от 30 години. Дарение получи и детски танцов ансамбъл „Зорница“.

Благотворителната кампания за талантливите деца продължава
netinfo

„Благодаря на всеки, който помогна това да се случи. Сигурен съм, че много от вас в тази зала си спомняме едно друго време. Време, в което държавата успяваше да се грижи за талантите на България. Жалко, че 25 години се изгубихме някъде в прехода, изгубихме се в лабиринтите на доброто и злото, в незнайното къде и как да тръгнем. Сигурен съм обаче, че сега ние сме на прага ново Възраждане, на прага на нова надежда. И съм убеден, че Варна е градът, който може да даде тази надежда на държавата. Благодарение на всеки един от вас тази надежда може да стане реалност“, добави Гуцанов.

Благотворителната кампания за талантливите деца продължава
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той припомни още, че преди години пак от Варна е тръгнала програмата ин витро, която стана общинска, а после и национална. „Затова съм сигурен, че с това, което започнахме преди месец и половина, продължаваме тази вечер, ще продължим и следващия месец, и в следващите след него. Ние поставяме началото на нещо ново. И отново всичко тръгва от Варна“.

По традиция и във втория благотворителен концерт се включиха талантливи деца от Варна. Първи на сцената излязоха танцьорите от академията на Нина Козина, които представиха „Ледена епоха“. След тях бяха децата от балетно студио „Звездна дъга“, както и момичетата от клуб „Огледало“. „Болеро“ изпълниха възпитаниците на „Фуенте денс студио“, а танците „Мишки рокери“ и „Часовникът на маите“ представиха от балет „Мелъди“. Бурни аплодисменти белязаха и изпълненията на танцьорите на Нешка Робева от „Нешанъл арт“, които също като Валя Балканска подкрепиха варненската благотворителна кампания.

Благотворителната кампания за талантливите деца продължава
netinfo