Стена дълга 14 м. с изписани на нея 421 имена издигат в Севлиево
Стена дълга 14 м. с изписани на нея 421 имена издигат в Севлиево / 100 вести

Мемориален паметник на загиналите във войните, наречен „Стена на славата и безсмъртието“, ще издигат в Севлиево. Мястото му ще бъде в парк „Казармите“, а паметникът ще представлява дълга 14 метра стена с изписани на нея 421 имена. Това е окончателният списък на загиналите севлиевци според екипа на Историческия музей в града.

Водещата статия на вестник "100 вести" пише подробно по тази тема. Изданието излиза от полето на ежедневните информации и ни насочва към неща, непознати и неприемливи за доста хора. Но затова пък интересни за мнозина други.

Когато се появи мечта или план, то тяхното изпълнение трябва да започне задължително през следващите 72 часа, пише "100 вести"! Това може да е съвсем незначителна крачка, но задължително трябва да е част от осъществяването на тази мечта.

Психолозите обясняват това правило с това, че подсъзнанието дели мечтите на съществени и несъществени по това колко сериозно се отнася техният притежател към тяхното изпълнение. И 72-та часа са този период от време, когато подсъзнанието следи дали има действия за изпълнение на желанието, за да го прибави към съществените или да го захвърли като непотребно. Местиците също имат свое обяснение за 72-та часа.

Те казват, че ако за времето от 72 часа не се предприеме дори и най-малката стъпка към осъществяване на мечтата, Вселената определя това желание като несъществено за техния притежател и не му помага за неговото осъществяване.

"Искам да внуша на моите студенти да вярват в себе си и да следват мечтите си, а това означава да учат през целия живот", казва пред изданието доц. Цветелина Ганкова.