Миков и Станишев събират социалистите на семинар
Миков и Станишев събират социалистите на семинар / © снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и председателят на БСП Михаил Миков събират ръководството и основни фигури в партията на семинар  в Пловдив. През почивните дни ще бъдат излъчени основните  леви послания и идеи преди местните избори. Семинарът е под надслов „Предизвикателствата пред лявото и  България през 2015 г.“ и участие в него ще вземат депутати,  евродепутати,представителина Изпълнителното бюро, областни председатели, кметове, коалиционни партньори на БСП и широкото ръководство на червената младежка структура.

Станишев ще  направи анализ на предизвикателствата пред лявото в Европа и в България, а Миков ще представи перспективите пред българските социалисти. Тази събота ще бъдат дискутирани темите:  „БСП – поглед отвън“ и „Медийната среда в България. БСП в обектива“.  В неделя народни представители и анализатори ще коментират две теми: „Управлението на дясната коалиция и рисковете пред социалната и икономическата стабилност на страната“, както и „Местните избори – важна битка за БСП“.

Целта на семинара в Пловдив е левицата да направи успешна кампания за местните избори и да се открои като единствената възможна алтернатива на управляващите. Гост на семинара от ПЕС е  зам.- генералния секретар Марая Лафебер.