На 3-я си рожден ден, ОИЦ-Плевен се отчете пред медиите и очерта бъдещето
На 3-я си рожден ден, ОИЦ-Плевен се отчете пред медиите и очерта бъдещето / dariknews.archive

На среща с журналисти, екипът на ОИЦ-Плевен и експертите в центъра представиха извършеното през изминалите три години от откриването му.

На 3я си рожден ден ОИЦПлевен се отчете пред медиите и очерта бъдещето
netinfo

За този период центърът стана популярен и търсен партньор и място, което предлага навременна и коректна информация. Посетен е от 3 405 граждани и представители на фирми и организации, предоставени са отговори на 2 681 запитвания по отношение възможностите за получаване на безвъзмездна финансова помощ от Структурните и Кохезионния Фонд;

Центърът е организирал и провел 118 информационни срещи в общини на територията на Област Плевен и 16 неформални срещи с медиите като публикациите в местни и регионални медии са 455. 3 373 са участниците в проведените информационни събития.

ОИЦ - Плевен се включи в няколко национални инициативи на мрежата от 28 Областни информационни центъра. Това са: инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО", изложба „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г.", конкурс за лого и слоган през Новия програмен период 2014-2020, „Новият програмен период: възможности за бизнеса", Национална кампания „Научени уроци", Какво знаем за Споразумението за партньорство, както и в конкурс за младежки проект на „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти".

В работата на ОИЦ - Плевен предстои нова мащабна инициатива, в която отново ще бъдат включени всички общини от областта. Освет това през 2015 г. ще се проведе и второто издание на фестивала "Плевен - европейски град", уточни временно изпълняващият длъжността управител на ОИЦ - Плевен Александър Костов.

В края на срещата с медиите беше разрязана торта по случай третия рожден ден на центъра.

На 3я си рожден ден ОИЦПлевен се отчете пред медиите и очерта бъдещето
netinfo