Прелюбодейците постигат успехи в политиката
Прелюбодейците постигат успехи в политиката / Thinkstock/Getty Images

Хората, които са склонни да изневеряват, са много по-подходящи за политиката, отколкото за всяка друга професия, показва ново изследване. Според психоложката Люси Редфорд, изневеряващите смятат, че не могат да бъдат разкрити. А дори и това да се случи, ще намерят начин да излязат сухи от водата. Същото качество е характерно и за политиците, пише в. "Хиндустан таймс".

Изследователите са обработили данните за 1000 души, които са изневерили на партньорите си. 235 от тях са били политици. Това са били държавни глави, членове на парламента, видни представители на политически партии, общински съветници, високопоставени държавни чиновници. На представителите на други професии са се падали средно по 110 прелюбодейци.

Клер Пейдж, работеща в сайт за запознанства, твърди, че от услугите му са се ползвали много известни политически дейци. Като примери за изневерили на половинките си политици се посочват бившият президент на САЩ Бил Клинтън, бившият вицепремиер на Великобритания Джон Прескот, бившият британски министър на вътрешните работи Дейвид Бланкет и др.

Източник: БТА