Петима души загинаха при обстрел на тролейбус в Донецк
Петима души загинаха при обстрел на тролейбус в Донецк / БГНЕС

Петима души са убити при артилерийския обстрел, под който е попаднал тролейбус в Донецк, съобщи Интерфакс. По данни на кметството е бил обстрелян тролейбус по линия 14 на спирка "Трудови резерви" на булевард "Матросов", уточни ТАСС. Няколко души са ранени, броят им се уточнява.

Съобщава се също, че петима души са убити при обстрел от украинските сили на Дома на културата в Донецк, където раздавали хуманитарни помощи, допълва Интерфакс. Украинската армия обаче обвини сепаратистите за обстрела. По нейни данни при нападението са загинали най-малко седем души, предаде Ройтерс.

Украинските въоръжени сили посочват в изявление, че сепаратистите са използвали "циничен терористичен акт", за да опитат да подкопаят срещата на Контактната група, в която участват Украйна, Русия, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, както и бунтовнически лидери. Групата имаше планирана среща за днес в Минск. Бунтовниците обаче заявиха, че тя е била отменена поради протакане от страна на Украйна.

Расте броят на убитите през последното денонощие при боеве между украинската армия и сепаратистите в Източна Украйна, предаде по-рано Франс прес. През изтеклата нощ в Донецк са били убити седем и ранени 23-ма цивилни, съобщи кметството. Украинската армия информира, че в битките са убити петима и ранени 23-ма войници.

Източник: БТА