Общо 3720 лв. бяха събрани за Антонио - предстои и втори концерт
Общо 3720 лв. бяха събрани за Антонио - предстои и втори концерт / dariknews.archive

3720 лева бяха събрани на благотворителния концерт в подкрепа на Антонио Антонов, който се състоя на 29 януари 2015 г. в зала "Катя Попова" с подкрепата на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Бащата на Антонио, Николай Антонов сподели, че на концерта снощи в урните за дарения са събрани 1220 лева, като освен тях ще бъдат преведени още 2500 лева от благородни дарители.

За месец от началото на кампанията, събраните средства бяха 35 000 лева и така сумата вече приближава 39 000 лв.

Бащата на Антонио сподели за Дарик, че вече се организира втори концерт, отново по.

На 29 януари в зала "Катя Попова" дойдоха съученици, родители, приятели и хора с благородни сърца, а гостите - изпълнители поднесоха вълнуваща концертна програма.

Общо 3720 лв бяха събрани за Антонио  предстои и втори концерт
netinfo

В концерта напълно благотворително се включиха Любо Киров, Били Хлапето, Петя Буюклиева, Тоника Домини, Северняшкият ансамбъл - Плевен, студио за модерен балет "Венда", Магдалена Лунгулова, Йоана Цветанова.

Антонио е роден през 1999 г. с церебрална парализа като до сега са му направени 7 операции, да стъпи на крака и сме го извадили от инвалидната количка, което за нас е много голям успех"сподели бащата на Антонио Николай Антонов.

Сега, след двугодишни изследвания в московска клиника момчето се нуждае от присаждане на стволови клетки. Бащата обясни, че това е необходимо, за да може да се спре процеса на умиране на мозъчни клетки.
Необходимата сума за присаждането на стволови клетки в клиниката в Москва е 105 000 евро.

Бащата на Антонио изказа благодарността на семейството си към кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и към всички участници в концерта, както и към всички приятели и фирми, както и на Община Пордим, отделили средства за подпомагане на каузата.