Съдът отново не даде ход на делото срещу кмета на Неделино
Съдът отново не даде ход на делото срещу кмета на Неделино / снимка: Ева Тошева, Дарик радио Пловдив

Окръжният съд в Смолян отново не даде днес ход на делото за принудително отстраняване от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов. Адвокатът му представи медицински документи, според които той не може да се яви в съда и поиска отлагане.

На 14 януари Беширов е бил изписан от "Пирогов" след операция и според лекарската комисия здравословното му състояние няма да позволи явяването в съда в рамките на 30 дни. Съдът уважи искането на адвоката и насрочи ново заседание за 19 февруари. Според практиката в редица съдилища, а и на Европейския съд за защита правата на човека, при подобни дела обвиняемият трябва да участва лично в заседанието.

Според прокурор Лилия Симеонова от специализираното звено за борба с организираната престъпност към Софийска градска прокуратура, няма никакъв проблем Беширов отново да представи болничен лист и на 19 февруари.

Към момента разследването, което започна в края на миналата година, е набъбнало солидно. Нищят нарушения по 12 обществени поръчки по европейски поректи, но едва сега свидетели от Неделино, Кърджали, Смолян и Пловдив са започнали да говорят, защото са под натиск и се страхуват, добави още прокурор Лилия Симеонова.