Тодор Караиванов оказал съпротива при ареста си
Тодор Караиванов оказал съпротива при ареста си / снимка: БГНЕС, архив

Началникът на митницата в Свиленград Тодор Караиванов е оказал съпротива при ареста си, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Той беше арестуван при операция на Специализираното звено за борба с корупцията на Софийската градска прокуратура и ДАНС за взимане на подкуп.

Действията са предприети по образувано досъдебно производство от Върховната касационна прокуратура, разпределено с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров.

На 28 януари в рамките на около половин час Караиванов е получил два подкупа - първият в размер на 600 лв., а вторият в размер на 600 евро. След получаването на втория подкуп, той е бил задържан на местопрестъплението.

При претърсване в кабинета на Караиванов в сградата на митницата са открити приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро. В жилището на Караиванов във връхните му дрехи са били открити 6000 лв., както и три чувала с митнически документи.

Разпитани са множество свидетели, допълват от ДАНС. Предстои привличането на Караиванов като обвиняем и задържането му за 72 часа, както и внасяне на искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

За разработката е бил уведомяван и премиерът Бойко Борисов, посочват от ДАНС.