На 82 години актьорът Джоуел Грей призна, че е гей
На 82 години актьорът Джоуел Грей призна, че е гей / Guliver/Getty Images

Бродуейският актьор и носител на награди Тони и Оскар Джоуел Грей призна на 82 години, че е хомосексуалист, предаде Ройтерс.

Грей споделя за сп. "Пийпъл", че семейството и приятелите му са знаели за хомосексуалната му ориентация, но самият той едва сега се е почувствал достатъчно уверен, за да я оповести публично.

"Не харесвам "лепенето" на етикети, но ако трябва да ми бъде поставен такъв, той е гей", казва Джоуел Грей за февруарския брой на списанието, който излиза в петък.

Актьорът разказва за детството си в Кливланд, Охайо, когато е чувал от възрастните, че хомосексуалистите попадат в затвора заради ориентацията си. Грей допълва, че горе-долу по това време е осъзнал, че има привличане и към момичета, и към момчета. Джоуел Грей е първият актьор, превъплътил се в образа на конферансието в култовия мюзикъл "Кабаре" на Бродуей през 1966 г. Ролята му носи най-престижната театрална награда Тони, а по-късно и Оскар за филмовата версия от 1972 г., в която си партнира с Лайза Минели.

Дженифър Грей, дъщерята на Джоуел Грей от продължилия му 24 години брак с актрисата Джо Уайлдър, и позната на зрителите с ролята си във филма "Мръсни танци" с Патрик Суейзи, казва за сп. "Пийпъл", че е доволна, че баща й най-сетне се е почувствал достатъчно спокоен и уверен, за да разкрие публично хомосексуалната си ориентация.

"Независимо на каква възраст, независимо колко време му е отнело, когато човек се отърси от лъжите или полуистините, това означава свобода", споделя Дженифър Грей.

Източник: БТА