Камери засякоха крадец, отарашил училищни съблекални
Камери засякоха крадец, отарашил училищни съблекални / Dariknews.bg, архив

Година и 4 месеца затвор при първоначален строг режим получи 23-годишен мъж, уличен в кражба на вещи от училищна съблекалня. Пред Районния съд във Варна Г. Георгиев се призна за виновен за престъплението, извършено на 19 ноември 2013 година, съобщиха от пресслужбата на съда.

От съблекалня към физкултурен салон на централно варненско училище Георгиев задигнал два мобилни телефона, маркови дънки, две портмонета с пари и лични документи на ученици. Той отишъл до училището заедно със свой познат и под предлог, че трябва да види братовчед си - влязъл вътре в сградата. Проникнал в съблекалнята, докато учениците били заети в час по физическо възпитание, необезпокояван прегледал оставените там дрехи и багаж, като взел част от чуждите вещи. Впоследствие подсъдимият дал единия от телефоните на своя придружител, а другия задържал у себе си.

Като извършител на кражбата младежът е бил установен по-късно, по записи от видеоохранителните камери в гимназията и справки от мобилните оператори.

Г. Георгиев има предходна съдимост. Днешната му присъда бе произнесена след процедура на съкратено съдебно следствие и подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.