Доживотен затвор за убийството на Мелиса
Доживотен затвор за убийството на Мелиса / DarikNews, архив

Окръжният съд в Русе произнесе доживотна присъда с право на замяна на 55-годишния Тодор Тодоров за убийството на жена му. Другият подсъдим по делото - Владимир Иванов също беше признат за виновен, че е укривал в дома си Тодоров и му помогнал да изхвърлят трупа на Мелиса Кирова. Иванов получи 6 месеца затвор, но освен това ще изтърпи и остатъка от предишно свое наказание – 5 години и 4 месеца. През 2000 г. той е бил осъден от Софийския градски съд също за убийство на своята съпруга.

Трупът на жената на Тодоров - Мелиса, беше открит сред храсталаците в река Русенски Лом три месеца след нейното изчезване. Последвалата аутопсията установи, че 48-годишната жена е убита, след като е намушкана с нож. Издирването на Мелиса започна в края на юли 2013 г., когато брат й подава сигнал в полицията, че никой не е виждал жената през последните дни.

Криминалистите откриват в банята на апартамента й следи, които ги навеждат на мисълта, че е жената може да е жертва на престъпление. Заподозрян е мъжът й Тодор, който е криминално проявен и през пролетта е излязъл от затвора след 3-годишна присъда за кражби. Той е арестуван, но след 24 часа е освободен поради липса на достатъчно улики. Въпреки това полицията продължава разпитите, като стигат до негов приятел, на когото Тодор е разказал за убийството и къде е скрил трупа. Междувременно русенецът успява да избяга в Германия, а след неговата екстрадиция му е повдигнато обвинение в убийство.

След произнасяне на присъдата защитата на Тодор Тодоров заяви, че ще обжалват решението на русенския съд.