Автори на песни съдят Енрике Иглесиас за плагиатство
Автори на песни съдят Енрике Иглесиас за плагиатство / Guliver/Getty Images

Енрике Иглесиас получи признание за хита си Bailando, както и много пари, но според двама автори на песни испанският изпълнител е откраднал парчето от тях, съобщи Контактмюзик.

Кристиан Ескути и Херман Шулц са завели дело за плагиатство срещу латино звездата. Двамата автори на песни твърдят, че през 2009 г. са написали песен, озаглавена Quiero Bailer Contigo. През 2012 г. те изпращат парчето на продуцент от компания "Сони", но никой така и не се свързва с тях.

Ескути и Шулц решават, че песента им е пренебрегната, докато през 2014 г. не чуват Bailando на Енрике Иглесиас. Двамата автори незабавно разпознават в парчето на испанския певец оригиналната си песен. В съдебните документи Кристиан Ескути и Херман Шулц изтъкват, че припевът, мелодията, текстът и ритъмът са откраднати директно от тяхната песен.

Междувременно изданието съобщи, че Енрике Иглесиас отваря верига ресторанти съвместно със сънародниците си - тенис звездата Рафаел Надал и баскетболиста Пау Гасол. Първото заведение от веригата "Тател" ще отвори врати в Мадрид през март. Вече са задвижени и плановете за ресторанти в Ибиса, Барселона, Лондон и Лас Вегас.

Източник: БТА