84 имоти продава община Дупница
84 имоти продава община Дупница / Дарик радио,архив

84 имоти са включени в списъка с имоти, които община Дупница има намерение да продаде. Цялата програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост ще бъде разгледана от общинските съветници.
Очакваните приходи от разпореждане с имоти общинска собственост са 1 150 000 лв. Сред имотите за продажба отново попадат сградите на трите закрити преди няколко години училища в Джерман, Червен брег и Бистрица, като в Джерман се продава и недовършената сграда към училището.
В списъка за продажба са и бившият животински пазар в Дупница, земеделски земи, 12 кабинета в сградата на старата поликлиника. Общината има намерение да придобие от държавата 5 имота - сред тях бившето военно поделение в Самораново, както и бившето общежитие на гимназията по облекло и стопанско управление. Опитите продължават вече няколко години. За някои от обектите, които са на военното министерство, има изразено положително становище от министъра, но все още няма решение на Министерски съвет тези имоти да бъдат прехвърлени на община Дупница.
За концесия са предвидени 7 имота - това са водоеми в Бистрица, Крайници и Палатово.
За предоставяне под наем са предвидени 62 обекта.
Програмата за управление на имотите може да бъде актуализирана през годината.