Братя Добреви - на полуфинал в  X Factor
Братя Добреви - на полуфинал в X Factor / снимка: X Factor, Нова тв

Броени дни след като стана татко, Георги Бенчев се сбогува със сцената на X Factor на крачка от полуфинала. След като той и братя Добреви получиха най-малък зрителски вот, журито единодушно даде своята подкрепа в полза на дуета от Добрич Пламен и Иво Добреви.

В оспорваната надпревара Георги Бенчев заложи на характерното рок и метъл звучене, показвайки за пореден път своя неповторим почерк в шоуто. Двамата братя пък избраха парчето Emily Sande и Dr.Green, с което предизвикаха бурните овации на публиката.

Изпълненията и на двете страни обаче не се оказаха достатъчно впечатляващи за журито. „Очаквах повече хъс", беше коментарът на Заки, който все пак застана зад своите финалисти Пламен и Иво. Същия коментар направи и Любо, който подкрепи своя талантлив изпълнител. „Ти даде нещо изключително различно на това шоу!", обърна се към Бенчев Саня, като въпреки това призна, че е „хваната" в капана на братя Добреви и ще подкрепи именно тях.

„Благодаря на всички, които ме подкрепяха толкова дълго. Не очаквах да продължа чак до тук", бяха думите на Бенчев, които не пропусна да благодари и на екипа, спомогнал за раждането на първия му син.

На 2 февруари от 20 часа започват полуфиналите на  X Factor. Четиримата оцелели участници - Славин, Михаела, Невена и братя Добреви, ще изпеят по две песни - една на български и една на английски език.