Наградиха най-добрите млади фотографи в Разград
Наградиха най-добрите млади фотографи в Разград / netinfo

Десет млади фотографи получиха награди от четвъртото издание на конкурса, посветен на Деня на Разград и организиран от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество. Още 14 млади творци получиха дипломи за участие в конкурса на тема „Зимни пейзажи от родния град през моя обектив“.

Фотографиите са подредени във фоайето на 11-ти етаж на община Разград, ще останат там повече от месец.

Там се проведе и церемонията по награждаването на най-добрите фотографи. Призовете им връчи председателят на Общински съвет-Разград Милена Цанева.

Наградиха найдобрите млади фотографи в Разград
netinfo

Във възрастова група V-VIII клас победител е Мариела Анастасова от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, на второ място е Зехра Хасанова от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, на трето – Радмил Гецов от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, поощрителна награда – Незиха Мустафа от СОУ“Св.Св. Кирил и Методий“-Самуил.

Във възрастова група IX-XII клас журито с председател фотографът Свилен Ризов определи за победител Волен Дюз от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, на второ място е Десислава Димитрова от ПГИ“Робер Шуман“, на трето Кадер Мехмед от ПГХТБТ“Мария Кюри“, поощрителни награди – Фатме Соколова от ЦУТНТ, Мехрибан Ниязи и Мерт Али от ПГИ“Робер Шуман“.

Наградиха найдобрите млади фотографи в Разград
netinfo

Организаторите поздравиха и преподавателите на младите фотографи: Елина Велкова от ПГИ“Робер Шуман“, инж. Валентина Вълчева от ПГТС“Христо Смирненски“, Даниела Куманова от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, Севдалина Петкова от ПГХТБТ“Мария Кюри“, Керима Мехмед – СОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил, Димитър Димитров от ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“ и Петко Антонов от ЦУТНТ. За всеки от тях имаше по една роза.

Наградиха найдобрите млади фотографи в Разград
netinfo