Мъж пострада при сблъсък между влак и камион
Мъж пострада при сблъсък между влак и камион / снимка: БГНЕС

53-годишен мъж  от Безмер пострада при сблъск между влак и камион на неохраняем жп прелез между Пловдив и Съединение, съобщават от полицията. Сигналът за катастрофата е подаден а спешния телефон 112 около 15.20 ч.

По първоначална информация пътническият влак е блъснал в задната част  камиона. Шофьорът на товарния автомобил е транспортиран в болница, без опасност за живота. Няма пострадали от влака. Работата по изясняване причините за произшествието продължават служители на полицейския участък в Труд.

Първият инцидент на жп прелез за този година отново е следствие от неспазване правилата за движение, информират от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Дизеловата мотриса по направлението Панагюрище -Пловдив се е ударила в нерегламентирано преминаващ пред влака камион между гарите Съединение и Филипово.

Констатираните повреди по мотрисата не пречат за пристигането й до крайната гара. Няма поражения по железния път. Железопътният прелез е обозначен с предупредителни пътни знаци. Назначена е комисия за разследване на случая и след приключване на следствените дейности движението на влаковете ще бъде възстановено.