Организират Национален форум по дентална медицина в Шумен
Организират Национален форум по дентална медицина в Шумен / dentalimplanti.bg

За втора поредна година в Шумен ще бъде организиран национален форум по дентална медицина „Мадарски конник". Той ще се проведе тази събота под егидата на Българския зъболекарски съюз, който отбелязва своята 110-годишнина. Домакин на събитието е Община Шумен.

По думите на д-р Елка Баева - председател на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз, целта на форума е повишаване на квалификацията на лекарите по естетичната и детската дентална медицина, както и реклама на града и областта. Програмата включва лекции в областта на денталната медицина, денталната хирургия и мениджмънта. Форумът ще се съпътства и от изложение, в което ще вземат участие 16 фирми.

Тя допълни, че регистрацията на желаещите да посетят форума се извършва в създаден за това сайт и коментира, че тази година отчитат засилен интерес на стоматолози от цялата страна. До момента са регистрирани близо 180 участници.

В неделя конференцията ще продължи със „социална програма" - посещение на Археологическия музей „Велики Преслав" и дегустация на вина от региона. В Шуменския университет пък през неделния ден ще бъдат организирани курсове по избелване на зъби, дермални филъри и иновации в зъботехниката.