Фидел Кастро не вярва на САЩ, но не е против преговорите
Фидел Кастро не вярва на САЩ, но не е против преговорите / БГНЕС, архив

Фидел Кастро заяви, че все още не вярва на политиците във Вашингтон, но въпреки това смята, че разногласията между Куба и САЩ трябва да се изглаждат чрез сътрудничество, предадоха осведомителните агенции.

За своя пръв коментар на декларацията от 17 декември на двете страни, че ще подобряват отношенията си бившият кубински президент се обръща с писмо до студентската федерация, прочетено вчера в Хаванския университет. В него пише: "Не вярвам на политиците в САЩ, нито съм разменил и една дума с тях, но това не означава, че отхвърлям мирното решаване на конфликта".

Осемдесет и осем годишният Кастро декларира, че винаги е бил привърженик на сътрудничеството и дружбата между народите, включително и с неприятелите на Куба.

САЩ определиха като положителен знак реакцията на бившия кубински президент Фидел Кастро на историческото сближаване между Вашингтон и Хавана, предаде Франс прес.
"Приемаме позоваването му на международните принципи и норми като положителен знак и се надяваме, че кубинското правителство ще ги приложи на дело за една демократична, стабилна и благоденстваща Куба", заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Саки.

Източник: БТА