За трета година във Велико Търново стартира проектът Моята градинка
За трета година във Велико Търново стартира проектът Моята градинка / DarikNews.bg, архив

За трета поредна година Община Велико Търново обявява инициативата „Моята градинка”. Целта на проекта е да се предостави възможност на управителите на етажна собственост да проявят инициатива и с помощта на съседите да облагородят пространствата пред обитаваните от тях многофамилни жилищни сгради.

През изминалите две  години бяха подадени общо 33 заявления от домоуправители и собственици на имоти в град Велико Търново за създаване на малки зелени площи и градинки в междублоковите пространства. В отговор на подадените заявления от общината бяха предоставени 81 бр. дървесни видове, 1373 бр. храстова растителност и 148б бр. многогодишни цветя.

Кой може да кандидатства?
Представители на етажната собственост избрани съгласно Закона за етажната собственост и собственици на имоти/извън режим на етажна собственост/ в град Велико Търново.

За какво се кандидатства?
Осигуряване на посадъчен материал/дървета , храсти и многогодишни цветя/ за озеленяване на междублокови пространства и други територии, предназначени за обществено ползване.

Какви документи се подават?
Описание на терена, на който ще се извърши облагородяването, описание на видовете растителност, които ще се засаждат. Протокол от общо събрание за избор на представител или документ за собственост/ за имоти, които не са в режим на етажна собственост/.

Как става предаването на материалите?
Специалисти от общината оглеждат терените и преценяват подходящи ли са растителните видове за тези терени и при несъответствие се  заменят с подходящи.
Предава се на лицето което е подало заявление срещу приемно – предавателен протокол, със задължение  да уведоми Общината при приключване на дейностите.

Заявленията за създаване на малки зелени и паркови площи в междублоковите пространства могат да бъдат се подават в срок до 31 март в деловодството на Община Велико Търново. За допълнителна информация: Отдел „Околна среда” тел.: 062 619-502/503