Миков: Това правителство е вредно за България
Миков: Това правителство е вредно за България / снимка: БГНЕС, архив

„Бихме подкрепили с гласуване всеки вот на недоверие срещу това правителство, защото то е вредно за България. Исканият от ДПС не е насочен към политиката в областта на здравеопазването, а цели да предизвика една дискусия около езика на омразата. Ние бихме участвали в такава дискусия, защото това е сериозен проблем. Не вотът на недоверие обаче е формата, чрез която трябва да се реализира един такъв разговор в Народното събрание".

Така председателят на "БСП - Лява България" Михаил Миков коментира в „Събуди се" по Нова телевизия отказа на социалистите да подкрепят искания вот на недоверие от страна на ДПС.
Той допълни, че това не означава, че е съгласен с начина, по който говори министър Петър Москов, който по-скоро разделя, отколкото обединява обществото.

По повод предложението на Георги Първанов за общо участие на БСП и АБВ в листите за общински съветници на предстоящите местни избори, Миков заяви, че не смята, че то е искрено.

"Такова предложение не трябва да се прави публично преди да има сондаж към този, към когото го отправяш", на мнение е Михаил Миков.

Източник: Novanews.bg