Петима са номинирани за наградата „Владимир Димитров-Майстора
Петима са номинирани за наградата „Владимир Димитров-Майстора / Дарикрадио,архив

Петима са номинирани за престижната награда „Владимир Димитров-Майстора" за тази година, информира директорът на галерията в Кюстендил Валентин Господинов.
"Това е едно от най- големите събития в областта на живопистта , които се случват в България и със всяка следваща година набира скорост.Тази година ще бъде третото издание и наистина това е едно от най- сериозните събития, което се провежда в галерията.Всички номинирани са с тежки и сериозни изяви през годината и журито беше изключително затруднено в избора си", коментира Валентин Господинов.
Кой ще бъде носителят на престижната награда за тази година ще стане ясно на 1 февруари.Тогава ще честваме 133 години от рождението на големия български художник. По традиция церемонията започва с поднасяне на венци и цветя на паметника на Майстора. 3 дни ще се излъчва мултимедия , изработена от фонд " 13 века България".
Миналогодишният носител на наградата Свилен Блажев подготвя изложба в ХГ „Владимир Димитров-Майстора" с картини рисувани в периода след получаване на наградата.