Времето на 23 януари: Топло и предимно слънчево
Времето на 23 януари: Топло и предимно слънчево / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 23 януари, петък

През следващото денонощие ще остане сравнително топло за края на януари. През нощта над Западна България облачността ще е предимно значителна, а в равнините и низините ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са между 1° и 6°.

Преди обяд над източната половина от страната видимостта ще се подобри и ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня и там ще се заоблачи. След пладне на много места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по ниско от средното за месеца.

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд - значителна и ще превалява дъжд, над 1500-1600 м сняг. Ще бъде доста ветровито, но сравнително топло. Ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м - около 2.

Преди обяд над Черноморието видимостта ще бъде намалена. Около обяд видимостта ще се подобри и ще преобладава слънчево време. След пладне от запад-югозапад облачността ще се увеличи и през нощта срещу събота на места слабо ще превали.

Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, температурата на морската вода е 6°-7°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg