Френските власти издирват 26-годишна съучастничка на атентаторите
Френските власти издирват 26-годишна съучастничка на атентаторите / снимка: Guliver/Getty Images

Френската полиция продължи издирването на 26-годишната Хаят Бумедиен, съучастничка на атентаторите, извършили терористичните нападения в Париж, предадоха Франс прес и ДПА.

Бумедиен е живяла с Амеди Кулибали, който взе заложници в магазин за еврейски храни в източен Париж вчера. Той и двамата братя Саид и Шериф Куаши, които извършиха кървавото нападение в редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в сряда, бяха застреляни в четвъртък от полицията.

Още пет души са в ареста във връзка с терористичните атаки през седмицата, отнели живота на общо 17 души, пише в. "Монд. Прокурорът на Париж Франсоа Молен каза, че Шериф Куаши и Амеди Кулибали са поддържали постоянна връзка чрез жените си.

Жената на Шериф Куаши - Изана Хамид е задържана от полицията в сряда, а Хаят Бумедиен стана най-издирваната жена във Франция, посочва АФП. Двете са водили над 500 телефонни разговора през 2014 г., каза прокурорът.

Кулибали се срещнал с Шериф Куаши в затвора. Кулибали е с малийски произход, а братята Куаши имат алжирски корени.

Тази сутрин в Париж се състоя кризисно заседание, свикано от президента Франсоа Оланд, на което са разисквани операциите срещу терористите през изминалата седмица и засилените мерки за сигурност, добавя АФП.

Източник: БТА