Кметът на Сливен ориса първото инвитро бебе
Кметът на Сливен ориса първото инвитро бебе / Община Сливен

Първото бебе от Сливен, създадено чрез метод ин витро, финансиран от Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала бе орисано от кмета Кольо Милев.

Кметът отправи към малкия Вилизар Огнянов пожелание за здраве и безгрижно детство. „Орисвам го от малък да обича учението, да е любознателен и целеустремен. Да вземе всичко от живота - да сбъдва мечтите си, да обича, да създава приятелства, да се учи от грешките си, да открие щастието да е родител, да възпита и отгледа добри деца.”, пожела още кметът.

От името на Община Сливен той връчи на родителите н а Вилизар поздравителен адрес и сребърна монета с лика на св. Димитър- покровител на гр. Сливен, който да закриля детето.

Общинският съветник Соня Келеведжиева връчи на Янка, Пламен и Вилизар икона на Св. Стилиян Детепазител и кръстче, осветено на името на детето. За да поздравят щастливите родители на ритуала присъстваха Мария Григорова- председател на Общинския съвет в Сливен и членовете на Комисията към фонда, която преглежда документите и одобрява двойките, получаващи финансиране за ин витро процедури.