Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Смолян, спрял акт на депутат от ДПС
Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Смолян, спрял акт на депутат от ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Заповед за дисциплинарното уволнение на отстранения областен шеф на МВР Евгений Василев е получена в Областната дирекция на МВР в Смолян.

Заповедта е пристигнала по празниците и предстои да бъде връчена, потвърди шефът на дирекцията в момента Николай Димов. Тя е подписана от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. Мотивите за уволнението са дисциплинарно нарушение, съобщава в. „24 часа”.

Василев беше отстранен временно от длъжност на 20 октомври м.г. от служебния министър на МВР Йордан Бакалов. Тогава от пресцентъра на МВР съобщиха, че срещу него е образувано дисциплинарно производство за извършено тежко дисциплинарно нарушение. Проверката се водеше от Инспектората към вътрешното ведомство.

Една от най-спряганите версии, около която се шумеше след това бе, че полицейският шеф е проверяван за възпрепятстване на пътни полицаи да съставят акт за превишена скорост на автомобила на депутата от ДПС Мустафа Карадайъ. От смолянската дирекция отказаха подробности за мотивите за отстраняването, тъй като местните служители на реда не са участвали в проверката.