Оцелелият Галин Хайтов: Въпреки травмите, в момента съм в рая!
Оцелелият Галин Хайтов: Въпреки травмите, в момента съм в рая! / БГНЕС

Въпреки травмите и преживяното, в момента съм в рая - това каза в ефира на Дарик Галин Хайтов от ловешкото село Торос - един от 11-те българи, спасени от горящия ферибот "Норман Атлантик".

„В момента се намирам в Италия, в болница. Сега се чувствам прекрасно, въпреки че всичко ме боли и имам счупена ръка, натъртени места, но нищо не знам още. Сега ми правят изследвания. Но се чувствам в рая, защото аз дойдох от ада. Паниката беше извънредно голяма, защото всеки иска да си спаси живота. Видях в очите на хората не страх, а уплаха за живота им. Защото уплахата е друго, ти умираш", разказа спасенията българин.

Той обясни, че се вози с тези кораби вече 8 години и всяка седмица пътува за Италия. По думите му една спасителна лодка побира 150 пътници.

„В нашата лодка ние бяхме около 50 души. Нашата падна и падна сама, нещо й стана. Много беше силно вълнението. Голяма буря с дъжд, беше нещо страшно. Ние бяхме 10 часа с лодката във водата и не могат да ни спасят", разказа той.

Галин Хайтов сподели, че благодари на Господ, че е останал жив.„С другия българин - Красимир, се запознахме отначало съвсем случайно на кораба. Вечеряхме там и той каза, че отива да ляга в колата, защото нямаше каюти. Аз също си легнах в моята кола. Когато се събудихме, целият кораб гореше. Тръгнало от долния етаж, от тировете. Всички гуми гърмяха. А ние си спим. Но понеже познавам кораба и по усет покрай колите и стигнахме до стълбищата. Обувките ни се стопиха", спомня си Хайтов.

„Вчера ми се обади посланикът от България и каза, че нямам никакви документи. Всичко ми изгоря, колата също. Нямам и пари в себе си. Искам само да се върна в България. Всички познати и приятели да знаят, че съм добре и съм в рая", допълни той.