Манолова: Малките партии преглъщат всичко, за да участват в управлението
Манолова: Малките партии преглъщат всичко, за да участват в управлението / снимка: Dariknews.bg, Кюстендил

Депутатът от БСП Мая Манолова нарече Реформаторския блок „обслужващ персонал на ГЕРБ”. Според нея малките партии са готови да преглътнат всичко, само и само да участват в управлението.

„България ще задлъжнява, хората ще обедняват, такива са разчетите в бюджета. Ще се изтеглят 8 млрд. кредити, но те няма да отидат за проекти, като тези от Инвестиционната програма на правителството на Орешарски и за социална подкрепа на хората, които имат нужда от защита, а ще отидат незнайно къде”, посочи депутатът от БСП.

„Това е безпринципна коалиция. Присъдружните партии преглътнаха скандалното решение за пенсионните фондове гласувано от ГЕРБ и ДПС, това значи те ще преглътнат всичко. От тях всичко може да се очаква. Радан Кънев иска да отложи влизането в сила на закон с наредба, все едно да искаш втори курс в университета, без завършен шести клас в основното училище”, коментира Манолова.

„Реформаторите казаха, че ще бъдат коректив на властта, но се превърнаха в обслужващ персонал на ГЕРБ. Око бяха коректив щяха да подадат жалба до КС, както се заканваха”, заяви още тя.

Манолова изрази надежда, че преференциалното гласуване няма да бъде премахнато при бъдещи промени в Изборния кодекс и припомни, че е настоявала за активна регистрация и изчистване на избирателните списъци още при приемането на кодекса в предишния парламент, но предложението й тогава е отхвърлено.

2015 г. е решаваща година за БСП, коментира Мая Манолова. „Чакат ни трудни решения, но трябва да има повече смелост и разчупеност в мисленето, защото заболяването е тежко и нестандартно, и се нуждае от смели решения. БСП трябва да се върне на водеща позиция, като конкурентна партия, която не разчита само на пенсионерите и социално слабите, а и на младите хора и активните българи. Мисля по Коледа върху проект за реформа в БСП и се надявам на сериозна дискусия в партията”, каза депутатът.